sobota 1. júna 2013

VYŠE 44-TISÍC EUR

Vyše 44-tisíc eur. Toľko vyplatila agentúra ministerstva
školstva pre štrukturálne fondy (ASFEU) za posledné roky
jednému advokátovi. Zaujímavé na biznise je však niečo
iné – šéfka agentúry Drgová podpísala zmluvu s právnikom,
ktorému mal pomáhať istý Jozef Drga. Rovnako sa pritom
volá riaditeľkin brat.

Rodinkárstvo alebo náhodný menovec?

Šéfka štátnej agentúry Drgová podpísala zmluvu s právnikom, pre ktorého pracuje istý Jozef Drga. 
Desiatky tisíc eur zaplatila štátna agentúra jednému advokátovi. Čo presne právnik urobil nám prezradiť nechce, vraj je viazaný mlčanlivosťou. Zaujímavé na biznise je však niečo iné – šéfka agentúry Drgová podpísala zmluvu s právnikom, ktorému mal pomáhať istý Jozef Drga. Rovnako sa pritom volá riaditeľkin brat.
Vyše 44-tisíc eur. Toľko vyplatila agentúra ministerstva školstva pre štrukturálne fondy (ASFEU) za posledné roky jednému advokátovi. Jeho služby vraj potrebovala.
„Na základe prieskumu trhu uzatvorila ASFEU mandátnu zmluvu s JUDr. Ing. Branislavom Pechom za účelom poskytovania bežnej právnej pomoci, právneho poradenstva a právnych služieb,“ znie stanovisko agentúry.
Zmluvu podpísala v roku 2008 vtedajšia riaditeľka štátnej agentúry Alexandra Drgová s advokátom Branislavom Pechom. Keď si otvoríte stránku jeho advokátskej kancelárie zistíte, že medzi kontaktnými osobami nájdete aj meno Jozef Drga. A ako sa volá riaditeľkin brat? Rovnako.

A ČO NA TOTO PREPOJENIE HOVORIA TÍ, KTORÝCH SA TÝKA?

To, že by riaditeľka priklepla zákazku kamarátovi svojho brata alebo iného príbuzného, odmietajú všetky strany. Bývalá šéfka štátnej agentúry Drgová tvrdí, že advokát dal najlepšiu ponuku a o vzťahu medzi Pechom a Drgom vôbec netušila.
„Nemôžem sa vyjadriť k akýmkoľvek iným prepojeniam, nakoľko ich nepoznám,“ tvrdí Alexandra Velická(rod. Drgová).
Aké úkony pre štát samotný advokát urobil prezradiť nechcel, vraj je viazaný mlčanlivosťou. A rovnako ako bývalá šéfka Drgová aj on mlčal, keď sme od neho žiadali číslo na Jozefa Drgu s ktorým sa nám nepodarilo spojiť. To, že by sa na obchode dohodli vopred kategoricky odmieta. To, že pána Drgu pozná priznáva, no tvrdí, že s ním nespolupracuje. Tvrdí, že stránka jeho kancelárie je stará.
Tento prípad zrejme skončí rovnako ako mnohé ďalšie. Súčasný riaditeľ štátnej agentúry hovorí, že išlo o biznis bývalého vedenia, no obe strany používajú starú známu formulku – všetko bolo v súlade so zákonom. 
24.05.2013 TV Markíza
http://tvnoviny.sk/sekcia/domace/archiv/rodinkarstvo-alebo-nahodny-menovec.html